Palashampoot ja hoitoainepalat kaikille hiustyypeille

Palashampoo ja hoitoainepala ovat viime vuosina yleistyneet hiustenhoidossa kiihtyvällä tahdilla niiden hellävaraisuuden, riittoisuuden ja ekologisuuden vuoksi. Löydä hoitavat, kotimaiset, käsintehdyt shampoopalat ja hoitoainepalat Vuohelman verkkokaupasta. Tervetuloa tutustumaan herkullisiin tuotteisiimme!

Palashampoo on hellävarainen vaihtoehto hiuksille ja hiuspohjalle

Kun pursotat kädellesi tavallista nesteshampoota shampoopullosta, tuossa shampootilkassa on itseasiassa hyvin pieni määrä puhdistavia ja hoitavia ainesosia. Sen sijaan kämmenelläsi on monenlaisia synteettisiä aineita, ja itse asiassa kaikkein eniten – jopa 95% – vettä.

Vuohelman palashampoot valmistetaan luonnollisista ainesosista, ne ovat sulfaatittomia ja sisältävät  vuohenmaidon lisäksi mm. hunajaa, sheavoita, tyrniöljyä ja hoitavaa savea. Tämä koostumus tekee niistä erittäin hellävaraisia päänahalle, säilyttäen puhdistavat ominaisuudet – shampoon ei ole nimittäin tarkoitus pestä pois päänahan luonnollista, suojaavaa rasvakerrosta.

Joskus ensimmäinen pesu saippuapohjaisella palashampoolla ei tee hiuksista yhtä puhtaan tuntuisia, kuin aiemmin käyttämäsi, tavallinen shampoo. Vuohelman palashampoot eivät kuitenkaan ole saippuapohjaisia vaan perustuvat hellävaraisiin tensideihin, joten pesuominaisuudet ensimmäisestä pesukerrasta lähtien ovat hyvin samankaltaisia kuin nestemäisen shampoon. Ainesosat ovat kuitenkin huomattavasti hellävaraisemmin peseviä kuin synteettiset, sulfaattipitoiset pesevät aineet. Jos on käyttänyt useita vuosia synteettisiä hiusten muotoilutuotteita, voi pesuteho tuntua aluksi riittämättömältä. Se ei silti suinkaan tarkoita sitä, etteivätkö hiukset olisi puhtaat. Synteettisten shampoiden voimakkaat kemikaalit ovat ehkä pesseet hiuksesi tehokkaammin, mutta samalla tuhonneet päänahkasi luonnollista rasvatasapainoa. Hiuksilla ja päänahalla saattaa siksi kestää tottua uuteen puhdistusrutiiniin muutaman pesun verran, ja tämä on aivan normaalia. Anna siis aikaa kehollesi – olet matkalla kohti luonnollisempaa ja hellävaraisempaa tapaa peseytyä!

Hoitoainepala korvaa tavallisen hiustenhoitoaineen

Kun olet siirtynyt palashampoiden ihastuttavaan maailmaan, voit onneksi heittää hyvästit myös tavalliselle, nestemäiselle hoitoaineelle ja ottaa käyttöön hoitoainepalan. Kiinteä hoitoaine on nimittäin luonnollinen kiinteän shampoon kaveri.

Hoitoainepala toimii samoin kuin perinteinen hoitoaine – eli hoitaa, suojaa ja kosteuttaa hiusta. Siinä toistuvat myös shampoopalan hellävaraiset sekä ympäristöystävälliset ominaisuudet – tarjoat hiuspohjallesi luonnollisemman vaihtoehdon, säästät vettä ja pakkausmateriaaleja, etkä kuormita ympäristöä ylimääräisillä kemikaaleilla.

Hoitoainepalaa hierotaan kauttaaltaan pyyhekuiviin tai kosteisiin hiuksiin, jonka jälkeen sen annetaan vaikuttaa muutaman minuutin ajan, ja tämän jälkeen hiukset huuhdotaan haalealla vedellä.

Vuohelman hoitoainepala on lähikosmetiikkaa parhaimmillaan

Vuohelman kiinteä hiustenhoitoaine on tehty käsin Suomessa, luonnollisista raaka-aineista. Se on ekologinen, silikoniton ja hellävarainen valinta hiuksillesi. Hoitoainepala kosteuttaa hiusta, kuitenkaan jättämättä sitä raskaaksi. Jos palahoitoaine on uusi tuttavuus, voit myös aloittaa kokeilun tilaamalla aluksi pienen näytepalan.

Tuotevalinnat

Shampoopala on ympäristöteko

Palashampoo säästää huomattavan määrän vettä verrattuna nestemäisiin hiustenhoitotuotteisiin, mutta sillä on paljon muitakin ympäristöä säästäviä ominaisuuksia. Shampoopala toimitetaan ekologisessa, täysin muovittomassa pahvipakkauksessa, ja sitä voi säilyttää ja kuljettaa uudelleenkäytettävässä rasiassa. Se on siis ekologinen myös pakkausjätteen näkökulmasta.

Shampoopala on myös paljon riittoisampi käytössä ja kestää kauemmin kuin tavallinen nesteshampoo – yksi shampoopala vastaa kahta 250 ml:n muovista shampoopulloa.

Palatuotteet kuormittavat vähemmän ympäristöä myös luonnollisten ainesosiensa ansiosta. Ympäristö kiittää, kun et valuta viemäriin yhtä suurta määrää erilaisia synteettisiä kemikaaleja.

Palashampoo on helppo käyttää ja kuljettaa

Palashampoon käyttö on helppoa. Harjaa ja kastele hiukset, ja hiero sitten palashampoota joko kosteissa käsissä tai suoraan hiuksiin, jonka jälkeen laitat shampoopalan syrjään ja vaahdotat hiukset. Palashampoo vaahtoaa yleensä runsaasti, joten kannattaa aloittaa pienellä määrällä – voit yllättyä sen tehokkuudesta. Tämän jälkeen pese ja huuhtele hiukset normaalisti.

On tärkeää, ettet pidä shampoopalaa käsissäsi koko hiustenpesun ajan ettei se vety ja kulu turhaan. Kun olet peseytynyt, palan tulee saada kuivua ilmavasti. Tähän tarkoitukseen erinomainen apuväline on esimerkiksi Luffa-alusta, jonka voit ostaa palatuotteidesi yhteydessä verkkokaupastamme.

Kun shampoopala on kuivunut, sen voi halutessaan siirtää säilytysrasiaan. Säilytysrasiassa palashampoo on myös helppo ottaa mukaan matkalle. Lentokoneessakaan ei tarvitse miettiä, paukkuvatko nesterajoitukset tai valuuko shampoo pitkin matkalaukkua lentokoneen ruumassa. Vuohelman valikoimista löydät ekologisen, muovittoman puukomposiittisäilytysrasian, joka palvelee yhä uudelleen ja uudelleen.

Mikä on palashampoon ja palasaippuan ero?

Kuten tavalliset shampoot ja suihkugeelit, on myös palashampoot suunniteltu nimenomaan hiuspohjan pesuun – ja palasaippuat puolestaan iholle. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että palasaippuassa on yleensä enemmän saippuoitunutta rasvaa kuin palashampoossa. Jos siis pesisit hiukset palasaippualla, ne jäisivät liian rasvaisiksi.

Vuohelman valikoimista löydät myös ihanat, hoitavat palasaippuat.

Vuohelman suomalainen palashampoo on ekologinen ja eettinen valinta

Vuohelman shampoopalat ovat ainesosiltaan ekologisia ja ne on käsintehty Suomessa. Kuten hiuspohjia on erilaisia normaalista kuivaan ja helposti rasvoittuvaan, myös palashampoita on ainesosiltaan erilaisia. Joskus oikean palashampoon löytäminen vaatii ensin muutaman vaihtoehdon testausta, ennen kuin löydät sen, mikä sopii parhaiten juuri sinun hiuksillesi ja päänahallesi.

Tutustu palatuotteisiimme ja löydä suomalainen palashampoo juuri sinun hiuspohjallesi!

Säilöntäaineettomia tuotteita

Raaka-aineita lähituottajilta

Kotimaista käsityötä

Luonnollisia tuotteita