Käsintehtyä vuohenmaitokosmetiikkaa

Vuohelma on syntynyt vuonna 2016 halusta yhdistää asiantuntemus kosmetiikasta itse käsillä tekemiseen, hellävaraisten ja vastustamattomien vuohenmaitokosmetiikkatuotteiden kehittämiseen sekä luonnon vaalimiseen mahdollisimman ympäristöystävällisellä lähituotannolla. Kun etsit laadukasta, käsintehtyä luonnonkosmetiikkaa, olet saapunut oikeaan paikkaan.

Vuohelman takana on Petra Juvela, sivutoiminen yrittäjä, maanviljelijän vaimo ja kahden lapsen äiti. Petra valmistaa Vuohelman tuotteet käsin omalla maatilalla Kokemäellä, Kauvatsan kylässä. Tuotevalikoimaan kuuluu laaja kattaus hellävaraisia ihonhoitotuotteita: vuohenmaitopohjaisia puhdistustuotteita, deovoiteita, kosteusvoiteita, palasaippuoita ja hiustenhoitotuotteita.

Raaka-aineista

Tuotteissa on vain aitoja, luonnollisia raaka-aineita kuten vuohenmaitoa, hunajaa, mehiläisvahaa, tyrniöljyä, karitevoita, kaakaovoita ja hampunsiemenöljyä. Koska tuotteet on tehty vuohenmaitoon, ne ovat erittäin hoitavia ja hellävaraisia. Tuotteissa ei ole sulfaatteja tai parabeeneja. Hiustenhoitopalat, kasvosaippua, deovoiteet, kosteusvoidepalat ja palasaippuat ovat täysin säilöntäaineettomia. Kosteusvoiteissa ja kasvovedessä tuoteturvallisuuden vuoksi käytettävä säilöntäaine on ECOCERT-sertifioitu.

Eläinten hyvinvointi on lähellä Petran sydäntä ja hänelle onkin tärkeää, että saa itse hakea vuohenmaidon naapuripitäjästä Punkalaitumelta pientuottajalta. Petra hankkii lähituottajilta myös kaikki muut raaka-aineet, jotka läheltä on mahdollista saada: hunajan ja hampunsiemenöljyn Huittisista ja mehiläisvahan Hausjärveltä.

Vuohenmaidon ominaisuuksia ihonhoidossa

Vuohenmaito on todettu kosmetiikkatuotteissa ominaisuuksiltaan erityisen hoitavaksi ja poikkeuksellisen sopivaksi myös herkkäihoisille ja iho-ongelmaisille. Tästä saamme kiittää vuohenmaidon ominaisuuksia, erityisesti sen sisältämiä maitohappoja. Vuohenmaidon hoitavat ja vaikuttavat ainesosat pääsevät imeytymään ihoon paremmin juuri näiden maitohappojen ansiosta, jotka tasapainottavat ihon omaa pH-arvoa. Maitohapolla on muitakin mainioita ominaisuuksia – se muun muassa stimuloi hellävaraisesti ihosolukon uusiutumista.

Joskus ongelmaihoa tai kuivaa ihoa päädytään hoitamaan liikaa, jolloin sen luonnollinen rasvatasapaino kärsii ja iho ärsyyntyy vain lisää. Alkaa kierre, jota voi olla vaikea katkaista. Vuohenmaitokosmetiikka voi palauttaa tällaisen ylihoidetun ihon tasapainon sen sisältämien luontaisten rasvojen, kapryyli-triglyseridien ansiosta. Vuohenmaito sisältää luonnostaan myös paljon seleeniä ja A-vitamiinia, jotka ovat ominaisuuksiltaan hiuksia ja ihoa ravitsevia.

Kotimaista, vastuullista kosmetiikkaa

Vuohelma on vuodesta 2018 lähtien ollut Suomen Ekoyrittäjien jäsen, ja on saanut kesäkuussa 2021 arvostetun Avainlipun kosmetiikkatuotteilleen. Nämä tarkoittavat, että ensinnäkin Vuohelma on sitoutunut noudattamaan Ekoyrittäjät ry:n velvoittamia ekoeettisiä periaatteita: raaka-aineet ovat luonnollisia ja tulevat pääosin lähituottajilta tai suomalaisilta tukkureilta. Tuotteiden valmistus on pienimuotoista ja tapahtuu lähellä kuluttajaa, energiaa säästäen. Pakkaukset ovat mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavia, pääasiassa muovittomia kartonkikoteloita ja alumiinirasioita. Avainlippu-merkki puolestaan on arvostettu brändi ja tunnettu alkuperämerkki, joka kertoo siitä, että Vuohelman kosmetiikkatuotteet on valmistettu Suomessa ja että koko tuotantoketju työllistää Suomessa.

Ostamalla Vuohelman tuotteita tuet kotimaista työtä, suomalaisia tuottajia sekä ympäristövastuullista yrittäjyyttä. Vuohelma on ekologinen ja eettinen lähikosmetiikkavalinta, jolla vähennät päivittäistä kemikaalimäärää ja ympäristökuormaa!

Säilöntäaineettomia tuotteita

Raaka-aineita lähituottajilta

Kotimaista käsityötä

Luonnollisia tuotteita