Käsintehtyä vuohenmaitokosmetiikkaa

Vuohelma on syntynyt vuonna 2016 innostuksesta luonnollisen, itsetehdyn kosmetiikan hyväätekevään vaikutukseen. Vuohelman takana olen minä, Petra Juvela, maanviljelijän vaimo, kahden lapsen äiti ja sivutoiminen yrittäjä. Edustin aikanaan työn ohella vuosia ”normi” kosmetiikkamerkkiä ja myöhemmin, omien lisääntyneiden iho-ongelmien myötä, siirryin luonnonkosmetiikkasarjan edustajaksi. Näiden tehtävien ansiosta tietämys ihonhoidosta ja kosmetiikan ainesosista syveni, ja mielessä alkoi kyteä ajatus ihonhoitotuotteiden valmistamisesta itse kaupalliseen levitykseen.

Otollinen tilaisuus tähän tuli, kun noormarkkulainen Alajärven tila ilmoitti keväällä 2016 että myy valmistamansa vuohenmaitokosmetiikan reseptit. Olin käyttänyt heidän kosmetiikkatuotteitaan aiemmin ja todennut ne erittäin hyviksi, joten tässä kohtaa ainoa oikea ratkaisu oli tarttua ainutlaatuiseen tilaisuuteen ja ostaa reseptiikka. Tämä oli minulle erinomainen lähtökohta kosmetiikan valmistamiseen, ja siitä matka on jatkunut reseptejä kehittäen ja uusia tuotteita suunnitellen. Olen aina halunnut tietää, mitä raaka-aineita kosmetiikkaan laitetaan ja mistä ne tulevat. Nyt tiedän, ja jaan tietämykseni mielelläni teidän kanssanne! Mikäpä sen ihanampaa kuin aidosti käsintehty, luonnollinen ja ekologinen lähikosmetiikka ja oman arvomaailman mukaiset tuotteet!

Vuohelman tuotevalikoimaan kuuluu laaja kattaus hellävaraisia ihonhoitotuotteita: vuohenmaitopohjaisia puhdistuksia, deovoiteita, kosteusvoiteita, palasaippuoita ja hiustenhoitotuotteita. Tuotteet eivät sisällä lainkaan vettä vaan ne on tehty vuohenmaitoon, joten ne ovat erittäin hoitavia, hyvin imeytyviä ja riittoisia. Tuotteissa ei ole sulfaatteja tai parabeeneja. Shampoopalat, kasvosaippua, deovoiteet, kosteusvoidepala ja palasaippuat ovat täysin säilöntäaineettomia. Kosteusvoiteissa ja hiustenhoitoaineessa tuoteturvallisuuden vuoksi käytettävä säilöntäaine on ECOCERT-sertifioitu.

Entä miksi nimenomaan vuohenmaito? Vuohenmaito sisältää luontaisesti maitohappoa (alfahydroksihappo AHA), joka stimuloi hellävaraisesti ihosolukon uusiutumista, jolloin alla oleva uusi terve iho tulee näkyviin. Ihosta tulee heleämpi, sileämpi ja tasaisemman värinen. Vuohenmaito sisältää runsaasti mineraaleja, kuten seleeniä sekä vitamiineja, erityisesti iholle tärkeää A-vitamiinia. Lisäksi sen rasvahappojen pH on lähellä ihmisihoa, jolloin se ei ärsytä ihoa ja imeytyy paremmin. Näiden ominaisuuksien ansiosta aitoon vuohenmaitoon tehdyt ihonhoitotuotteet ovat erityisen hoitavia ja sopivat myös herkkäihoisille sekä ongelmaiholle.

Säilöntäaineettomia tuotteita

Raaka-aineita lähituottajilta

Kotimaista käsityötä

Luonnollisia tuotteita

Vastuullista kosmetiikkaa

Vuohelma on vuodesta 2018 lähtien ollut Suomen Ekoyrittäjien jäsen ja sitoutunut täten noudattamaan yhdistyksen velvoittamia ekoeettisiä periaatteita. Raaka-aineet ovat luonnollisia ja tulevat pääosin lähituottajilta, kuten mm. vuohenmaito, hunaja, mehiläisvaha ja kylmäpuristettu hamppuöljy. Tuotteiden valmistus on pienimuotoista ja tapahtuu lähellä kuluttajaa, energiaa säästäen. Pakkaukset ovat mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavia, pääasiassa alumiinirasioita ja paperipusseja.

Ostamalla Vuohelman tuotteita tuet kotimaista työtä, suomalaisia tuottajia sekä ympäristövastuullista yrittäjyyttä. Vuohelma on aidosti luonnollista, hoitavaa ja hellävaraista lähikosmetiikkaa!