Käsintehtyä vuohenmaitokosmetiikkaa

Vuohelma on syntynyt vuonna 2016 innostuksesta luonnollisen, itsetehdyn kosmetiikan hyväätekevään vaikutukseen iholle, hiuksille ja myös ympäristölle. Vuohelman takana olen minä, Petra Juvela, sivutoiminen yrittäjä, maanviljelijän vaimo ja kahden lapsen äiti. Valmistan Vuohelman tuotteet käsin maatilallamme Kokemäellä, Kauvatsan kylässä.

Taustaa

Olen koko aikuisikäni, ensin opiskelun ja myöhemmin työn ohella, edustanut jotakin kosmetiikkasarjaa. Kolmekymppisenä, omien lisääntyneiden iho-ongelmien myötä, siirryin luonnonkosmetiikkasarjan edustajaksi. Edustajan tehtäviin sai hyvän koulutuksen ja näin tietämys ihonhoidosta ja kosmetiikan ainesosista syveni, ja mielessä alkoi kyteä ajatus ihonhoitotuotteiden valmistamisesta itse kaupalliseen levitykseen. Olin tehnyt jo omaan käyttöön tuotteita, mutta askel kaupalliseen toimintaan tuntui vielä kaukaiselta. Otollinen tilaisuus tähän tuli, kun noormarkkulainen vuohitila ilmoitti keväällä 2016 myyvänsä heidän kehittämät vuohenmaitokosmetiikan reseptit. Olin käyttänyt tämän pienen merkin kosmetiikkatuotteita aiemmin ja todennut ne erittäin hyviksi ja hoitaviksi, joten siinä kohtaa ainoa oikea ratkaisu oli tarttua tilaisuuteen ja ostaa reseptiikka, jolla pääsisi alkuun. Matka on tuosta ajasta jatkunut omalla Vuohelman tuotemerkillä reseptejä kehittäen ja uusia tuotteita suunnitellen. Tuotevalikoimaan kuuluu laaja kattaus hellävaraisia ihonhoitotuotteita: vuohenmaitopohjaisia puhdistuksia, deovoiteita, kosteusvoiteita, palasaippuoita ja hiustenhoitotuotteita.

Raaka-aineista

Tuotteissa on vain aitoja, luonnollisia raaka-aineita kuten vuohenmaitoa, karitevoita, hunajaa, mehiläisvahaa ja hampunsiemenöljyä. Tuotteet on tehty vuohenmaitoon, joten ne ovat erittäin hoitavia ja imeytyvät hyvin. Tuotteissa ei ole sulfaatteja tai parabeeneja. Shampoopalat, kasvosaippua, deovoiteet, kosteusvoidepala ja palasaippuat ovat täysin säilöntäaineettomia. Kosteusvoiteissa ja hiustenhoitoaineessa tuoteturvallisuuden vuoksi käytettävä säilöntäaine on ECOCERT-sertifioitu.

Eläinten hyvinvointi on lähellä sydäntäni ja siksi minulle on tärkeää, että saan itse hakea vuohenmaidon naapuripitäjästä Punkalaitumelta pientuottajalta. Hankin lähituottajilta myös kaikki muut raaka-aineet, jotka läheltä on mahdollista saada: hunaja Kokemäeltä, hampunsiemenöljy Huittisista ja mehiläisvaha Lahdesta.

Vuohenmaidon ominaisuuksista ihonhoidossa

Miksi juuri vuohenmaito tekee ihonhoitotuotteet erityisen hoitaviksi ja sopiviksi myös herkkäihoisille sekä ongelmaiholle? Vuohenmaidon sisältämä maitohappo auttaa tasapainottamaan ihon omaa pH-arvoa, jolloin hoitavat ja vaikuttavat ainesosat pääsevät imeytymään helpommin. Maitohappo myös stimuloi hellävaraisesti ihosolukon uusiutumista. Vuohenmaidon rasvassa on luonnostaan kapryyli-triglyseridejä. Näitä kutsutaan myös neutraaliöljyksi tai MCT-öljyksi joka imeytyy hyvin, ja sillä voi saada ärsyyntyneen tai liikahoidetun ihon tasapainoon. Vuohenmaidossa on luonnostaan paljon A-vitamiinia ja seleeniä, jotka ravitsevat ihoa ja hiuksia.

Vastuullista kosmetiikkaa

Vuohelma on vuodesta 2018 lähtien ollut Suomen Ekoyrittäjien jäsen ja sitoutunut täten noudattamaan yhdistyksen velvoittamia ekoeettisiä periaatteita. Raaka-aineet ovat luonnollisia ja tulevat pääosin lähituottajilta tai suomalaisilta tukkureilta. Tuotteiden valmistus on pienimuotoista ja tapahtuu lähellä kuluttajaa, energiaa säästäen. Pakkaukset ovat mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavia, pääasiassa alumiinirasioita ja paperipusseja.

Ostamalla Vuohelman tuotteita tuet kotimaista työtä, suomalaisia tuottajia sekä ympäristövastuullista yrittäjyyttä. Vuohelma on ekologinen ja eettinen lähikosmetiikkavalinta, jolla vähennät päivittäistä kemikaalimäärää!

Säilöntäaineettomia tuotteita

Raaka-aineita lähituottajilta

Kotimaista käsityötä

Luonnollisia tuotteita