Käsintehtyä vuohenmaitokosmetiikkaa

Vuohelma on syntynyt vuonna 2016 innostuksesta luonnollisen, itsetehdyn kosmetiikan hyväätekevään vaikutukseen. Vuohelman takana olen minä, Petra Juvela, maanviljelijän vaimo, kahden lapsen äiti ja sivutoiminen yrittäjä. Olen koko aikuisikäni, ensin opiskelun ja myöhemmin työn ohella, edustanut jotakin kosmetiikkasarjaa. Omien lisääntyneiden iho-ongelmien myötä, noin kolmekymppisenä, siirryin luonnonkosmetiikkasarjan edustajaksi. Edustajan tehtäviin sai hyvän koulutuksen ja näin tietämys ihonhoidosta ja kosmetiikan ainesosista syveni, ja mielessä alkoi kyteä ajatus ihonhoitotuotteiden valmistamisesta itse kaupalliseen levitykseen. Olin tehnyt jo omaan käyttöön tuotteita, mutta askel kaupalliseen toimintaan tuntui vielä kaukaiselta. Otollinen ja ainutlaatuinen tilaisuus tähän tuli, kun noormarkkulainen Alajärven tila ilmoitti keväällä 2016, että myy kehittämänsä vuohenmaitokosmetiikan reseptit. Olin käyttänyt tämän pienen merkin kosmetiikkatuotteita aiemmin ja todennut ne erittäin hyviksi ja hoitaviksi, joten siinä kohtaa ainoa oikea ratkaisu oli tarttua tilaisuuteen ja ostaa reseptiikka, jolla pääsisi alkuun. Matka on tuosta ajasta jatkunut omalla Vuohelman tuotemerkillä reseptejä kehittäen sekä uusia tuotteita suunnitellen.

Vuohelman tuotevalikoimaan kuuluu laaja kattaus hellävaraisia ihonhoitotuotteita: vuohenmaitopohjaisia puhdistuksia, deovoiteita, kosteusvoiteita, palasaippuoita ja hiustenhoitotuotteita. Tuotteet eivät sisällä lainkaan vettä vaan ne on tehty vuohenmaitoon, joten ne ovat erittäin hoitavia, hyvin imeytyviä ja riittoisia. Tuotteissa ei ole sulfaatteja tai parabeeneja. Shampoopalat, kasvosaippua, deovoiteet, kosteusvoidepala ja palasaippuat ovat täysin säilöntäaineettomia. Kosteusvoiteissa ja hiustenhoitoaineessa tuoteturvallisuuden vuoksi käytettävä säilöntäaine on ECOCERT-sertifioitu.

Eläinten hyvinvointi on lähellä sydäntäni ja siksi minulle on tärkeää, että saan itse hakea vuohenmaidon naapuripitäjästä Punkalaitumelta pientuottajalta. Hankin lähituottajilta myös kaikki muut raaka-aineet, jotka vain läheltä on mahdollista saada: hunaja Kokemäeltä, hamppuöljy Huittisista ja mehiläisvaha Lahdesta.

Entä miksi nimenomaan vuohenmaito? Vuohenmaito sisältää luontaisesti maitohappoa (alfahydroksihappo AHA), joka stimuloi hellävaraisesti ihosolukon uusiutumista, jolloin alla oleva uusi terve iho tulee näkyviin. Ihosta tulee heleämpi, sileämpi ja tasaisemman värinen. Vuohenmaito sisältää runsaasti mineraaleja, kuten seleeniä sekä vitamiineja, erityisesti iholle tärkeää A-vitamiinia. Lisäksi sen rasvahappojen pH on lähellä ihmisihoa, jolloin se ei ärsytä ihoa ja imeytyy paremmin. Näiden ominaisuuksien ansiosta aitoon vuohenmaitoon tehdyt ihonhoitotuotteet ovat erityisen hoitavia ja sopivat myös herkkäihoisille sekä ongelmaiholle.

Vuohelma on ekologinen ja eettinen lähikosmetiikkavalinta, jolla vähennät päivittäistä kemikaalimäärää!

Säilöntäaineettomia tuotteita

Raaka-aineita lähituottajilta

Kotimaista käsityötä

Luonnollisia tuotteita

Vastuullista kosmetiikkaa

 

Vuohelma on vuodesta 2018 lähtien ollut Suomen Ekoyrittäjien jäsen ja sitoutunut täten noudattamaan yhdistyksen velvoittamia ekoeettisiä periaatteita. Raaka-aineet ovat luonnollisia ja tulevat pääosin lähituottajilta, kuten mm. vuohenmaito, hunaja, mehiläisvaha ja hampunsiemenöljy. Tuotteiden valmistus on pienimuotoista ja tapahtuu lähellä kuluttajaa, energiaa säästäen. Pakkaukset ovat mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavia, pääasiassa alumiinirasioita ja paperipusseja.

Ostamalla Vuohelman tuotteita tuet kotimaista työtä, suomalaisia tuottajia sekä ympäristövastuullista yrittäjyyttä. Vuohelma on aidosti luonnollista, hoitavaa ja hellävaraista lähikosmetiikkaa!